#

На засіданні спеціальної робочої групи обговорили план об’єднання деяких ОТГ Київщини (ВІДЕО)

21.10.2019 06:58
На засіданні спеціальної робочої групи обговорили план об’єднання деяких ОТГ Київщини (ВІДЕО)
Фото з мережі Інтернет

Спеціальна робоча група протягом двох місяців вивчала пропозиції населених пунктів Київщини та на одному з підсумкових засідань розглянули пропозиції по Бучанській та Ірпінській громадах

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з посиланням на "Погляд".

На засіданні обговорили об’єднання Бучанської ОТГ, до якої наразі входить чотири населені пункти. Доєднатись має ще сім. Представника кожного населеного пункту вислуховують по черзі. Голова селища Бабинці Андрій Куприш зазначає, що вони вирішила об’єднуватись з Бучанською ОТГ ще у 2018 році.

До Ірпінської ОТГ приєднуватись не хоче маже ніхто. Таке бажання висловили лише села Михайлівка-Рубежівка та Козинці. У той же час жителі Коцюбинського у своїй більшості проти об’єднання з Ірпінем. Вони висловили бажання приєднатись до столиці, проте для цього Верховна Рада України мусить переглянути устрій та дозволити об’єднання.

Після остаточно погодження рішень по об’єднанню робочою групою, Київська обласна рада має також схвалити всі рішення щодо майбутніх об’єднань. Також перспективний план Київщини потрапить до Кабінету Міністрів, де до нього також можуть внести зміни.

Нагадаємо, що 9 жовтня у Верховній Раді України запропонували законопроект, що має спростити процедуру прийняття перспективних планів формування територіальних громад.

Читати "Моя Київщина" у Facebook
Теги: