#

НАБУ відкрило справу проти Олександра Вілкула, який "забув" задекларувати нерухомість на Обухівщині

20.06.2018 12:14
НАБУ відкрило справу проти Олександра Вілкула, який "забув" задекларувати нерухомість на Обухівщині

Національне антикорупційне бюро України порушило справу проти народного депутата від "Опозиційного блоку" Олександра Вілкула через можливе внесення недостовірних даних до електронної декларації

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з посиланням на "Громадське".

Зазначається, що кримінальне провадження відкрили ще 19 січня 2018 року.

Фігурантом справи є народний депутат, якого НАБУ підозрює у вчиненні правопорушення за статтею 366-1 КК (Декларування недостовірної інформації).

За інформацією «Судового репортера», йдеться про депутата Вілкула, який, за даними НАБУ, в 2015-2016 роках фактично користувався будинками та земельними ділянками у селищі Козин на Київщині, але не вніс їх у декларацію.

Зазначається, що будинок площею 378,7 кв.м. та дві земельні ділянки площею 0,34 га та 0,15 га зареєстровані на колишню тещу Вілкула — Марію Кондратюк.

У 2006 року після придбання цю нерухомість передали в іпотеку «Альфа-Банку» на суму 900 тисяч доларів.

В ухвалі йдеться, що Солом’янській суд надав тимчасовий доступ детективам НАБУ до документів «Альфа-Банку», зокрема до іпотечного договору.

Як повідомлялося, генеральний прокурор України Юрій Луценко вніс подання до Верховної Ради щодо притягнення до кримінальної відповідальної депутата Вілкула.

За інформацією слідства, парламентар, будучи главою Дніпропетровської облдержадміністрації, видавав незаконні розпорядження щодо землі.

Читати "Моя Київщина" у Facebook
Теги: