#

НАБУ завершило розслідування стосовно скандального екс-нардепа від БПП Сольвара

12.02.2020 08:55
НАБУ завершило розслідування стосовно скандального екс-нардепа від БПП Сольвара
Руслан Сольвар

Стало відомо, що НАБУ завершило розслідування за фактом отримання народним депутатом України VII та VIII скликань Русланом Сольваром понад 361 тисяч грривень компенсації вартості винайму номера у готелі "Київ"

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з посиланням на "УНН".

11 лютого 2020 року детективи НАБУ та прокурори САП відкрили екснардепу та його захисникам матеріали кримінального провадження для ознайомленням перед скеруванням обвинувального акта до Вищого антикорупційного суду, повідомляє УНН із посиланням на пресслужбу Національного антикорупційного бюро.

За даними слідства, у листопаді 2014 року експарламентар отримав у користування оплачуваний коштом державного бюджету номер у готелі "Київ", оскільки не мав власного житла у столиці. Однак, як з’ясували детективи, незважаючи на те, що на початку березня 2017 року підозрюваний отримав у спадщину квартиру у Києві, він не сповістив про цей факт Управління справами Апарату Верховної Ради України. Це дозволило йому й надалі отримувати компенсаційні виплати з держбюджету.

Лише в жовтні 2018 року, після низки публікацій у ЗМІ, народний депутат відмовився від отримання коштів. За ці півтора року, як встановило слідство, екснародний депутат встиг безпідставно отримати понад 361 тис. грн компенсації за винаймання житла.

Розслідування зазначених фактів НАБУ і САП розпочали в жовтні 2018 року за публікаціями у ЗМІ. 18 грудня 2019 року депутату України VII та VIII скликань повідомили про підозру. У роботі НАБУ декілька епізодів аналогічних зловживань народних депутатів минулого скликання.

Дії екснардепа кваліфіковано за ч.2 ст.364 Кримінального кодексу України (Зловживання владою або службовим становищем).

Вищий антикорупційний суд визначив розмір застави народному депутату України VIII скликання від партії "Європейська Солідарність" Руслану Сольвару.

Також нагадаємо, що Руслан Сольвар під час передвиборчої кампанії 2014 року погрожував опоненту Богдану Хмельницькому з "Народного фронту".

Читати "Моя Київщина" у Facebook
Теги: