#

Національний оператор розмінування розпочав роботу у Макарівській громаді

17.06.2024 20:12
Національний оператор розмінування розпочав роботу у Макарівській громаді
Фото з місця події

Національний оператор розмінування Українські сервіси розмінування (UDS) розпочав розмінування забрудненої території у Макарівській громаді

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" із покликанням на допис голови Макарівської громади Вадима Токаря.

В рамках укладеного Меморандуму з UDS вже проведено технічне обстеження  9,1 га землі. Команда фахівців проводить розмінування території за допомогою машин Bozena 4+ та Bozena 5+, які показують гарні результати за досить короткий час. 

Наша громада є однією з найбільш забруднених вибухонебезпечними предметами у Київській області внаслідок повномасштабного вторгнення рф. Під девізом: "Повернути до життя забруднені війною землі" фахівці UDS працюватимуть на території нашої громади, щоб допомогти очистити нашу землю від ВНП,

- зазначив Макарівський голова Вадим Токар.

Нагадаємо, що Макарівська громада отримала перші сертифікати в Україні, видані HALO Trust Ukraine спільно з Центром протимінної діяльності Державної спеціальної служби транспорту, про розмінування певних ділянок на території громади.

Читати "Моя Київщина" у Telegram