#

Нацполіція Київщини закликає не збирати та не купувати первоцвіти

09.04.2019 15:22
Нацполіція Київщини закликає не збирати та не купувати первоцвіти
Фото з мережі Інтернет

Поліція закликає не збирати та не купувати первоцвіти, які належать до Червоної книги та нагадує, що такі правопорушення караються Законом

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з посиланням на прес-службу Національної поліції Київської області.

До первоцвітів належать конвалії, підсніжники, проліски, крокуси, білоцвіт, сон-трава, дикі тюльпани, шафран, черемша або цибуля ведмежа тощо. Вони є рідкісними видами рослин, які занесені до Червоної книги України та охороняються законом.

Коли ви купуєте первоцвіти в метро або на зупинках громадського транспорту, автоматично стаєте співучасником знищення природи. Тому Національна поліція попереджає, що збирати та продавати такі рослини суворо заборонено!

Відповідальність за такі дії передбачена Кодексом України про адміністративні правопорушення. Порушення тягне за собою накладення штрафу від ста до двохсот п’ятнадцяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян з конфіскацією незаконно добутого.

Будьте свідомими та відповідальними! Не купуйте первоцвіти! Не підтримуйте незаконну торгівлю! Не знищуйте природу!

Нагадаємо, що 5 квітня під головуванням першого заступника очільника Київської ОДА Світлани Свищевої відбулося засідання Комісії з питань поводження з відходами, використання, охорони природних ресурсів та навколишнього середовища у Київській області.

Читати "Моя Київщина" у Telegram
Теги: