#

"Нафтогаз" купив недобудовану ТЕС у Славутичі

22.08.2022 13:40
"Нафтогаз" купив недобудовану ТЕС у Славутичі
Фото з мережі Інтернет

Антимонопольний комітет України повідомив, що дочірнє підприємство "Нафтогаз Біоенергія", яке входить до групи "Нафтогаз України", купує Славутицьку ТЕС

Як повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" із покликанням на «inventure.com.uа», нині станція не  працює. На ній ведуться роботи з будівництва когенераційної установки та котельні. Після завершення робіт ТЕС почне працювати на повну потужність.

Після введення в експлуатацію ТЕС вироблятиме електроенергію та постачатиме теплову енергію у територіальних межах Славутича Київської області.

Як зазначається в АМКУ, введення "Славутицької ТЕС" в експлуатацію дозволить відмовитися від спалювання газу для виробництва енергії на користь відновлюваних джерел. Як наслідок, місцева енерго- та теплогенерація буде незалежною від постачання газу та його вартості, що забезпечить посилення енергетичної безпеки України та покращить стан довкілля.

Нагадаємо, що жителі Славутича зібрали 174 книги для українських біженців, які зараз мешкають у литовському місті Каунас.

Читати "Моя Київщина" у Facebook
Теги: