#

Нардеп Ілля Кива має незадекларований будинок у Козині (ФОТО, ВІДЕО)

23.11.2021 16:10
Нардеп Ілля Кива має незадекларований будинок у Козині (ФОТО, ВІДЕО)
Ілля Кива

У вівторок, 16 листопада, у селищі Козин правоохоронці провели обшуки у маєтку народного депутата від “Опозиційної платформи – За життя” Іллі Киви

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з покликанням на сторінку "Bihus.info".

У декларації Іллі Киви згадано лише про володіння ділянкою у Полтавській області і квартирою доньки. Про володіння будинком у Козині інформації немає. Після проведення обшуків у будинку нардеп заявив, що там проживає його 2-річна дитина.

Зазначимо, що у березні 2020 року цей будинок було виставлено на продаж за 21 млн грн або ж на довгострокову оренду за 120 тис грн на місяць. В оголошеннях вказано, що будинок має загальну площу 420 кв м та 8 кімнат на трьох поверхах.

Журналістам вдалося знайти будинок завдяки фото та відеозаписам однопартійся Киви Вадима Рабіновича. Обоє вони після обшуків говорили про будинок у Козині, як про житло Іллі Киви.

Вадим Рабінович у відео на своїй сторінці у Facebook сказав:

Ось зараз в будинку Іллі Киви проходить обшук.

Також журналісти "Bihus.info" зафіксували автомобіль KIA, зареєстрований на колишнього помічника нардепа Киви – Олександра Даниленка. Деякі зі своїх відео, які нардеп публікує у соцмережах, він записує саме в автомобілі KIA, а не у Toyota Land Cruiser, який вказаний у нього у декларації.

На прохання журналістів пояснити, кому належить будинок у Козині, нардеп Кива у грубій формі відмовився від коментарів.

Нагадаємо, що депутату із групи "Довіра" Сергію Шахову повідомили про підозру у внесенні недостовірних відомостей до електронної декларації за 2020 рік.



Читати "Моя Київщина" у Telegram
Теги: