#

Нардеп Шахов не задекларував майно на Київщині на суму 60 млн грн

23.11.2021 11:00
Нардеп Шахов не задекларував майно на Київщині на суму 60 млн грн
Сергій Шахов

Учора, 22 листопада, депутату із групи "Довіра" Сергію Шахову повідомили про підозру у внесенні недостовірних відомостей до електронної декларації за 2020 рік

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з покликанням на пресслужбу НАБУ.

Сергію Шахову, народному депутату України VIII та IX скликань, було вручено підозру у недостовірному декларуванні майна. Національне антикорупційне бюро розпочало розслідування діяльності депутата після того, як у квітні 2021 року він записав на цивільну дружину численне майно на Київщині: котеджі в області, квартири та паркомісця у центрі столиці, земельні ділянки та низку компаній. Про це дізналися журналісти та звернулися до Антикорупційного бюро за офіційним коментарем.

За матеріалами слідства народний депутат до своєї декларації не включив: 13 квартир у центрі Києва, вісім паркомісць, два будинки в елітному котеджному містечку під Києвом загальною площею понад 2 тис кв метрів, 27 земельних ділянок загальною площею близько 115 га у Київській області, дача, нежитлова нерухомість, дві автівки, частки у низці суб'єктів господарювання, доходи від продажу нерухомості. Загалом до декларації Шахов не вніс статки на загальну суму понад 59,5 млн грн. Підозру підписав Генеральний прокурор.

Нардепу вручили підозру за ч 2 ст 366-2 КК України (умисне внесення суб’єктом декларування завідомо недостовірних відомостей до декларації). Санкція статті  передбачає штраф від трьох тисяч до чотирьох тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або громадськими роботами на строк від ста п’ятдесяти до двохсот сорока годин або обмеженням волі на строк до двох років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Читати "Моя Київщина" у Facebook