#

Нардеп-мажоритарник Дубінський очолив рейтинг прогульників

29.12.2019 17:49
Нардеп-мажоритарник Дубінський очолив рейтинг прогульників
Олександр Дубінський

Протягом листопада 71 народний депутат без поважних причин не брав участі у понад третині голосувань під час пленарних засіданнях Верховної Ради, до їх складу увійшов нардеп-мажоритарник з Київщини Олександр Дубінський

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з посиланням на "Главком".

До когорти найбільших прогульників потрапили нардепи Олександр Дубінський (93,3%), Юрій Солод (чоловік одіозної нардепки Наталі Королевської пропустив без поважних причин 91% від загальної кількості голосувань), Дмитро Шенцев (91,8%), Олексій Жмеренецький (93,3%), Олексій Кучер (93,3%).

У Верховній Раді зауважили: якщо народний депутат протягом календарного місяця без поважних причин не бере участі у понад 30% голосувань або у понад 50% засідань парламентських комітетів, йому не відшкодовуються витрати, пов’язані з виконанням депутатських повноважень. У 2019 році розмір цих витрат дорівнював місячній зарплаті обранця – 38 тис. грн.

Таким чином, 71 нардеп недоотримав у загальному підсумку 2,69 млн грн через пропуск без поважних причин понад 30% голосувань у парламенті або понад 50% засідань комітетів Верховної Ради.

Також нагадаємо, що фракція "Слуга народу" проведе екстрене засідання, на якому буде вжита низка важливих заходів, зокрема щодо вигнання двох нардепів-мажоритарників, Євгена Шевченка та В’ячеслава Медяника, анонсував нардеп Дубінський.

Читати "Моя Київщина" у Facebook
Теги: