#

Нардеп Мепарішвілі долучився до антиконституційного рекорду

07.06.2018 10:20
Нардеп Мепарішвілі долучився до антиконституційного рекорду

Протягом двох останніх місяців, щонайменше 55 нардепів кнопкодавили 231 раз під час голосувань Верховної Ради у квітні та травні 2018 року. Тим самим депутати побили рекорд, встановлений торік у листопаді

Про це повідомляє "Моя Київщина" з посиланням на громадський рух "Чесно".

Найчастіше на кнопкодавстві ловили представників “Народного фронту” (81 факт) та “Блоку Петра Порошенка” (64 факти). Зокрема, щонайменше 21 раз кнопкодавив Андрій Шинькович, 19 разів – Хвича Мепарішвілі, 17 разів – Андрій Іванчук та 15 разів – Антон Яценко.

Довідково: Неособисте голосування, також "кнопкодавство" у Верховній раді — злочин та порушення Конституції України, визнане Євросудом з прав людини, але за яке не введено жодної відповідальності. Злочинність такої практики визнають ряд країн, де за законодавством за неособисте голосування введена кримінальна відповідальність. В Україні зареєстровано лише законопроект № 1895, який передбачає досить незначну відповідальність від позбавлення депутата права на деякий період брати участь у пленарних засіданнях, виплат, права обіймати деякі посади у ВР, до поїздок у відрядження за державний кошт.

 

Читати "Моя Київщина" у Telegram
Теги: