#

Нардеп від Київщини запропонував низку кроків для проведення праймеріз

28.05.2020 08:50
Нардеп від Київщини запропонував низку кроків для проведення праймеріз
Олександр Дубінський

Народний депутат-мажоритарник від Київщини Олександр Дубінський нагадав, що минуло 10 днів з моменту заяви президента Володимира Зеленського про намір провести праймеріз для відбору кандидатів від "Слуги народу" в мери найбільших міст

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з посиланням на "Уніан".

Як представник партії та фракції, який має намір взяти участь у праймеріз з відбору кандидата на посаду мера Києва, вважаю за потрібне ініціювати партійний і громадський діалог на тему правил та механізму цього відбору, - написав на своїй сторінці Facebook Дубінський.

Нардеп запропонував кілька простих кроків, які необхідно спільно обговорити:

  • Крок перший. Визначення всередині партії й фракції кандидатів, які хочуть і можуть брати участь у виборах мерів.
  • Крок другий. Внутрішньопартійне/внутрішньофракційне рейтингове голосування, якщо для конкретного міста таких охочих набереться понад 4.
  • Крок третій. 2-3 одночасні соціологічні дослідження з визначенням рівня підтримки й впізнаваності конкретних кандидатів.
  • Крок четвертий. Проведення дебатів кандидатів на базі національних та інформаційних телевізійних каналів з голосуванням глядачів за кандидата з найбільшим рівнем довіри. Крок п'ятий. Презентація фінального списку кандидатів партії.

Впевнений, такий відбір можна провести максимум протягом місяця і представити українцям реальних кандидатів партії, які будуть готові з честю боротися за інтереси громадян у всіх великих містах, - підкреслив депутат.

Також нагадаємо, що Головне слідче управління Національної поліції викликало на допит головного редактора агентства журналістських розслідувань "Слідство.інфо" Анну Бабинець, яка вважає, що причиною цього є її запит Дубінському  

Читати "Моя Київщина" у Facebook