#

Нардеп від Київщини заявив про підготовку приватизації українських лісів в інтересах проросійського мільярдера

05.07.2022 12:10
Нардеп від Київщини заявив про підготовку приватизації українських лісів в інтересах проросійського мільярдера
Фото з мережі Інтернет

Депутат Олександр Дубінський, говорячи про реформу лісового господарства заявив, що Офіс Президента діє в інтересах мільярдера Леоніда Юрушева

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з покликанням на "Главком".

За даними Дубінського, Офіс Президента підтримує те, що лісгоспи разом із балансовим майном та правом оренди на земельні ділянки, на яких знаходяться ліси, з часом повинні опинитися у потрібних руках. Тобто створення великої державної компанії є лише проміжним етапом великого плану.

Депутат пояснив:

Покупці акцій державної акціонерної корпорації за умовною назвою "Укрліс" зможуть отримати, наприклад, право оренди лісів на 50 років та користування земельними ділянками, на яких вони перебувають. Це декларація про заготівлю, декларація про побічні продукти лісових господарств та продаж. Це гриби, мед, ягоди. Лісгоспи виробляють багато всього.

Зауважимо, що український бізнесмен Леонід Юрушев був пов’язаний з оточенням президента-втікача Януковича та єнакієвським бандитським угрупуванням 1990-х років. Мільярдер Юрушев дійсно має дуже широкі бізнес-інтереси, серед яких також є деревообробка.

За даними ресурсу Youcontrol, Юрушев заробляє у секторі комерційної нерухомості (готелі InterContinental Kiev, Fairmont Grand Hotel Kyiv, Riviera House), галузі виробництва меблів ("Коростенський Завод МДФ"), машинобудування (ПАТ "Дніпровагонрембуд"), а також у будівництві та виробництві будівельних конструкцій.

Нагадаємо, що російський мільярдер виробляє на Київщині гофроліжка для переселенців.

Читати "Моя Київщина" у Telegram