#

Російський мільярдер виробляє на Київщині гофроліжка для переселенців (ФОТО)

05.07.2022 10:45
Російський мільярдер виробляє на Київщині гофроліжка для переселенців (ФОТО)
Фото з місця подій

Київський КПК передав для родин переселенців з Сумської, Харківської й Донецької областей 50 збірних ліжок з гофрокартону у рамах благодійного проєкту

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з покликанням на "Апостроф".

Виробництво модульних гофроліжок було запущено з ініціативи австрійської групи "Палп Мілл Холдінг", яка є засновником ПрАТ "Київський картонно-паперовий комбінат", та її бенефіціара Володимира Крупчака. Проєкт стартував на початку квітня 2022 року. Він має на меті забезпечити переселенців та тих, хто перебуває у зоні військових дій і на прифронтових територіях, комфортними місцями для ночівлі. Такі можна зібрати на місці за лічені хвилини.

За три місяці Київський КПК, який розташований в Обухові, вже виготовив понад тисячу таких ліжок, з яких понад 600 через волонтерські і благодійні фонди, представників територіальних громад було передано родинам, що опинилися у скрутних обставинах. Для Центру тимчасового розміщення переселенців, що діє на базі Черкаського державного технологічного університету, передали 50 ліжок.

Зазначається, що такі розкладні ліжка виготовляються за унікальною технологією з водостійкого гофрокартону та важать усього 9 кг, при цьому виріб здатен витримувати навантаження до 100 кг. Картонні меблі мають модульну конструкцію, і, завдяки навеленій на упаковці покроковій інструкції, їх можна збирати на місці просто з коробки, без будь-яких допоміжних пристроїв чи спеціальних навичок.

Зауважимо, що Київський КПК є одним з найбільших підприємств подібного профілю в Європі. Компанія входить до складу австрійської Pulp Mill Holding. Замовниками продукції комбінату щороку є близько 700 підприємств в Україні та за кордоном. Компанія входить до топ-3 найбільших платників податків Київської області.

Нагадаємо, що СБУ ліквідувала схему легалізації росіян-втікачів в Україні.


Читати "Моя Київщина" у Telegram
Теги: