#

Нардепа Гунька взяли під варту за рішенням ВАКС

09.08.2023 20:52
Нардепа Гунька взяли під варту за рішенням ВАКС
Анатолій Гунько

Вищий антикорупційний суд ухвалив рішення взяти під варту народного депутата від фракції "Слуги народу" Анатолія Гунька

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" із покликанням на "Слово і діло".

Прокурор САП просив заарештувати нардепа з альтернативою 50 млн грн застави. За його словами, Гунько у змові зі своїм помічником Ігорем Калініченком та ще одним спільником Володимиром Івасиком вимагали та одержали хабар від представника сільськогосподарського підприємства.

Гроші їм дали за передання державних земель для обробітку. Цими ділянками користуються дослідні господарства зі структури Національної академії аграрних наук. 

Рішенням суду до Гунька застосували запобіжний захід у вигляді тримання під вартою на 60 діб, тобто до 7 жовтня включно. Альтернатива - 30 млн грн застави.

Анатолій Гунько – адвокат і народний депутат України 9 скликання. Згідно з інформацією руху "ЧЕСНО" він переміг на довиборах до Верховної Ради у 208 окрузі з результатом 34,1%. Балотувався від партії "Слуга народу". Його дружина - Наталія Гунько - раніше була головою Київської облради.

Нагадаємо, що НАБУ та САП повідомили про підозру чинному народному депутату від "Слуги народу" Анатолію Гуньку, викритому на отриманні 85 тис дол США неправомірної вигоди.

Читати "Моя Київщина" у Telegram
Теги: