#

Нардепа судитимуть за одержання неправомірної вигоди у сумі 85 тисяч доларів

19.02.2024 16:20
Нардепа судитимуть за одержання неправомірної вигоди у сумі 85 тисяч доларів
Фото з мережі інтернет

16 лютого 2024 року НАБУ і САП відправили на лаву підсудних чинного народного депутата України та його спільника, викритих на одержанні неправомірної вигоди у сумі 85 тис. дол. США

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" із покликанням на пресслужбу НАБУ. 

За даними слідства, народний обранець, який є головою Тимчасової слідчої комісії ВРУ з питань розслідування фактів корупції на державних підприємствах, в установах та організаціях Національної академії аграрних наук України, запропонував підприємцю отримати під обробку землю, яка перебувала у постійному користуванні держпідприємства академії. Для отримання землі підприємець мав вчинити підкуп службових осіб НААНУ та місцевого високопосадовця: за кожен гектар землі та неперешкоджання своїй діяльності 130 доларів США.

В результаті досягнутих домовленостей, за надання для обробки земель площею 1700 га одного з державних підприємств сума неправомірної вигоди становила 221 тис. дол. США. З них 85 тис. дол. США підприємець мав передати авансом до початку обробки.

Під час передачі цих коштів нардепа і двох його спільників викрили "на гарячому". Того ж дня йому повідомили про підозру. Матеріали стосовно одного зі спільників, який на даний час перебуває у розшуку, виділені в окреме провадження.

Розслідування вказаних фактів розпочато за заявою підприємця.

Нагадаємо, що дружина заступника голови Офісу президента Ростислава Шурми під час повномасштабної війни, влітку 2023 року, придбала земельну ділянку під Києвом.

Читати "Моя Київщина" у Telegram