#

Нардепи від Київщини Бунін та Галушко взагалі не виступають у Верховній Раді

22.06.2020 12:20
Нардепи від Київщини Бунін та Галушко взагалі не виступають у Верховній Раді
Колаж інформаційного порталу "Моя Київщина"

За даними Комітету виборців України, який проаналізував статистику виступів народних депутатів під час пленарних засідань Верховної Ради за дев’ять місяців, половина нардепів практично мовчить в парламенті

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з посиланням на "LB.ua.".

За їх даними, за дев'ять місяців роботи Ради 150 "слуг народу" мали не більш ніж три виступи. При цьому 58 з них усе ще не сказали ні слова. Зокрема, жодного разу не виступили М. Ананченко, А. Боблях, В. Бородін, С. Бунін, В. Вагнер, І. Васильєв, І. Васильківський, А. Хайді, М. Галушко, Д. Герман, А. Воробей, С. Гривко, А. Куницький та інші.

Далі КВУ зазначили, що ще 92 депутати монобільшості виступали не більш ніж три рази за весь час роботи. Серед них - нардепи, які раніше працювали в структурах "Студії Квартал 95". Зокрема, А. Руденко (менеджер з маркетингу, ТОВ "Квартал 95") - 0 виступів, А. Кабанов (сценарист, ТОВ "Квартал 95") - 1 виступ, М. Ткаченко (керівник ТОВ "Квартал-Концерт") - 3 виступи, А. Хоменко (директор з управління цифрових продуктів, ТОВ "Квартал 95") - 3 виступи, Ю. Корявченков (актор 95 кварталу) - 1 виступ. Серед "мовчазних" депутатів - претендент у кандидати на посаду київського міського голови М. Тищенко (2 виступи).

Що стосується інших фракцій, то нульові показники виступів - у дев'ятьох депутатів фракції "Опозиційна платформа - За життя". Частина фракції ОПЗЖ виступили тільки один раз: зокрема, В. Медведчук і Г. Суркіс. Також не було виступів у шістьох позафракційних депутатів, чотирьох депутатів групи "Довіра", трьох депутатів групи "За майбутнє".

У фракціях "Європейська Солідарність", "Голос" і "Батьківщина" немає депутатів, які не виступали в Раді.

Аналіз виступів на пленарних засіданнях Верховної Ради показує, що половина депутатів монобільшості фактично мовчить. Причин такої ситуації може бути дві. Перша - вроджена сором'язливість, що не властиво для професії політика. Друга - нездатність висловити свою думку, коли депутат не може сформувати свою позицію в складному процесі законотворення і вважає за краще відмовчуватися під час розгляду важливих питань або й повна відсутність власної думки, - прокоментував голова КВУ Олексій Кошель.

Нагадаємо, що на виїзді з села Крюківщина Києво-Святошинського району встановили знак, що ззовні нагадує надгробний пам’ятник.

Читати "Моя Київщина" у Telegram