#

Нардепка з Київщини Василевська-Смаглюк просуває ідею поштового банкінгу (ВІДЕО)

19.05.2020 17:22
Нардепка з Київщини Василевська-Смаглюк просуває ідею поштового банкінгу (ВІДЕО)
Ольга Василевська-Смаглюк

Стало відомо, що народна депутатка України Ольга Василевська-Смаглюк сприяє ідеї відкриття банків у відділеннях Укрпошти в містечках та селах Київщини

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з покликанням на спільноту " Ольга Василевська-Смаглюк - Округ 96" у Facebook.

Як приклад жінка наводить ситуацію із поштою в Японії, яка звільнена від сплати податків і є найбільшим ощадним банком країни. Пошти Греції, Франції, Німеччини та інших країн або ж отримують субсидії на надання універсальних послуг, або ж звільняються від сплати місцевих та інших податків, або ж у інший спосіб підтримуються державою.

Також депутатка зазначає, що, на жаль, Укрпошта не має податкових преференцій та прямої державної підтримки. Таким чином, збиткові відділення пошти змушені закривати.

Забиті дошками та занедбані відділення пошти та банку – нова українська пастораль. З якою я категорично не згодна, - обурюється Василевська-Смаглюк.

Зауважимо, що нардепка активно працює над вирішенням цього питання. Уже було проведено низку робочих зустрічей та нарад щодо поновлення конкурентності Укрпошти та збереження робочих місць та клієнтів.

Ми винайшли механізм як вдихнути в неї друге життя – поштовий банкінг. Людина на селі отримає два в одному: і пошту, і банк. Це заощадить 2 мільярди гривень, які зараз витрачаються з бюджету на доставку пенсій. І модернізує послуги. Комерційний банк ніколи не надаватиме збиткові послуги, не піде на останню милю заради трьох селян. Укрпошті доведеться…, - зазначає жінка.

Нагадаємо, що головний санітарний лікар Віктор повідомив, що карантинні заходи планують продовжити до 22 червня.



Читати "Моя Київщина" у Telegram