#

Нардепка з Київщини Василевська-Смаглюк вирішила поборотися зі свободою слова (ВІДЕО)

29.11.2019 14:30
Нардепка з Київщини Василевська-Смаглюк вирішила поборотися зі свободою слова (ВІДЕО)
Ольга Василевська-Смаглюк

Стало відомо, що депутатка-мажоритарниця від "Слуги народу", колишня журналістка Ольга Василевська-Смаглюк виступила за обмеження свободи слова "з поваги до інституту президентства"

 Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з посиланням на "LB.ua".

Таку заяву нардепка зробила в ефірі програми телеканалу "Настоящее время", коментуючи справу проти нардепки Софії Федини та волонтерки Марусі Звіробій.

"Мені здається, що в нас у країні настільки сильна свобода слова, що її пора б трішки приглушити, з поваги до інституту президентства фільтрувати свою промову", - заявила Василевська-Смаглюк.

"Якби дійсно це відбувалося десь у Криму в нинішніх умовах або в Росії, то цю людину (волонтерку Марусю Звіробій, - ред.) не очікували б санкції суду для того, щоби провести там обшук, її просто посадили б у тюрму без суду і слідства", - сказала вона.

Також нагадаємо, що депутат-мажоритарник від "Слуги народу" Ольга Василевська-Смаглюк пройшла тестування на поліграфі у приміщенні фінансового комітету Верховної ради.

Довідково:

6 жовтня Софія Федина разом із волонтеркою Марусею Звіробій записала відео, на якому вони обговорювали варіанти загибелі президента Володимира Зеленського, який перед цим вирушив на Донбас.

Після цього на Федину і Звіробій відкрили кримінальні провадження, які в партії "ЄС" назвали переслідуванням за погляди й обмеженням свободи слова в Україні.

26 листопада Державне бюро розслідувань підготувало проект підозри депутатці Софії Федині з опозиційної фракції "Європейська Солідарність". Її звинувачують у погрозах убивством президентові Володимиру Зеленському (ч.1 ст.346 Кримінального кодексу).

28 листопада ДБР прийшло з обшуком у будинок волонтерки Марусі Звіробій. "Євросолідарність" пов'язала обшуки у Звіробій із "турбопадінням" довіри виборців до влади й назвала "частиною політичних репресій".

Читати "Моя Київщина" у Facebook
Теги: