#

"Наш край" вимагає пільгових тарифів для сімей, що користуються електроопаленням

05.11.2021 13:00
"Наш край" вимагає пільгових тарифів для сімей, що користуються електроопаленням
Віталій Лисак

Депутат від партії "Наш край" Віталій Лисак у Гребінківській селищній раді обговорив проблемні питання опалювального сезону

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина".

Віталій Лисак заявив, що влада забула про 600 тисяч сімей, які користуються електроопаленням. На цей опалювальний сезон уряд не передбачив для них ні пільгових тарифів, ні субсидій, тож вони будуть сплачувати за електроопалення вдвічі більше. Депутат розповів:

600 тисяч родин, які обігрівають свої будинки електроенергією і користувались зниженим тарифом, цього опалювального сезону поставлені урядом у кризові умови. Для них тариф на електроенергію збільшено у 2 рази у порівнянні з минулим опалювальним сезоном: замість 90 коп./кВт-год – 1,68 грн/кВт-год Те ж стосується жителів не газифікованих будинків, не оснащених центральним опаленням, багатодітних та прийомних родин чи сімейних дитячих будинків. Усім їм уряд скасував пільговий тариф.

Попередній пільговий тариф, за його словами, діяв на перші 3000 кВт-год на місяць. Тепер же цю норму скасували. Пан Лисак повідомив:

З 1 січня 2021 року уряд скасував усі пільги на електроенергію, запровадивши єдиний тариф 1,68 гривні за кВт-год, у тому числі й при використанні електрики для опалювання житла. Таким чином, вартість опалення електроенергією різко зросла майже вдвічі. І якщо у першому кварталі цього року в ручному режимі пільгу надали людям, то цього опалювального сезону її відновлювати не збираються.

Депутат нагадав і про те, що у період з січня і до закінчення минулого опалювального сезону на такі "субсидії" були виділені бюджетні кошти у розмірі 1,4 мільярда гривень.

Віталій Лисак наголосив:

У нинішньому опалювальному сезоні, як поінформували в Мінсоцполітики, надання компенсації вже не передбачено. Відповідно, домогосподарствам, які використовують електроопалення, доведеться платити за фіксованим тарифом і вже не розраховувати на субсидії на світло.

Нардеп підкреслив, що партія "Наш край" вимагає якомога швидше прийняти Постанову Кабміну щодо субсидіювання електроопалення (до 3000 кВт-год на місяць) на цей опалювальний сезон та передбачити відповідні кошти в бюджеті на 2021 та 2022 роки.

Нагадаємо, що голова Київської обласної організації партії "Наш край" Анатолій Присяжнюк заявив, що масова вакцинація – правильний і потрібний напрямок, але займатися нею необхідно було до початку нової хвилі пандемії.

Читати "Моя Київщина" у Facebook