#

У "Нашому краї" закликають приділити серйозну увагу проблемам людей похилого віку

04.10.2021 20:10
У "Нашому краї" закликають приділити серйозну увагу проблемам людей похилого віку
Фото з місця події

 Повага та піклування про людей похилого віку – один із принципів людяності. Тому дуже важливо бути чуйними, допомагати найбільш вразливим категоріям населення, не відвертатися від їхніх проблем, на цьому наголошує депутатка від партії "Наш край" у Вишгородській районній раді Вікторія Лемешко

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина".

Благодійний фонд засновницею, якого є Вікторія Лемешко, вже понад двадцять років надає допомогу самотнім пенсіонерам, безпритульним та людям з інвалідністю. Разом із волонтерами привозять їм ліки, продукти харчування, одяг, взуття, інвалідні візки. Загалом на Київщині фонд опікується понад 500 особами, які потребують допомоги.

Депутатка підкреслює, що старість в Україні – це справжнє випробування, адже чимало людей похилого віку залишаються сам-на-сам  зі своїми труднощами.

Старіти страшно. А старіти в Україні в сто разів страшніше. Бо ти розумієш, що твоя старість – це твоя проблема. Є літні люди, які нікому не потрібні. Ні родичам, ні знайомим, ні державі. Під словом "держава" я маю на увазі все - від недолугого законодавства в сфері захисту старості до "соціальних" служб на місцях, які не виконують своїх обов'язків. І таких "непотрібних" людей мільйони, - зауважує депутатка.

Вікторія Лемешко наголошує, літні люди потребують особливої уваги щодня, а не раз на рік. Турбота про таких людей – святий обов’язок кожного.

У Міжнародний день людей похилого віку всі згадують про стареньких. Один раз на рік. А я закликаю кожного пам’ятати та турбуватися про бабусь та дідусів - щодня. Навідайте їх, поговоріть, обійміть, підтримайте, скажіть, що любите і поважаєте. Це найменше, що можна для них зробити, - зазначає депутатка.

Нагадаємо, що депутати від "Нашого краю" в Обухівській районній та міській радах, а також Гребінківській селищній раді ініціюють включення до порядку денного найближчої сесії своїх рад термінове звернення до уряду та Верховної Ради України з вимогою вжити негайних заходів для забезпечення належного проходження опалювального сезону 2021-2022 рр.

Читати "Моя Київщина" у Telegram