#

"Наш край" вимагає вирішення проблеми малих сіл, щоб врятувати їх від зникнення

27.07.2021 14:39
"Наш край" вимагає вирішення проблеми малих сіл, щоб врятувати їх від зникнення
Віталій Луценко

Депутат від "Нашого краю" в Гребінківській селищній раді Віталій Луценко заявив, що проблеми малих сіл на Київщині потребують негайного вирішення, інакше їх чекає подальша деградація, занепад і зникнення

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина".

Віталій Луценко зазначив:

Великі сподівання в процесі розвитку села покладаються на реформу децентралізації. Утім наразі ситуація виглядає не надто оптимістично. Так, у багатьох населених пунктах нашої громади відсутні фельдшерсько-акушерські пункти, об’єкти фізкультурно-спортивної сфери, дошкільні та шкільні освітні заклади.

Діти їздять на навчання в різні школи, навіть до сусідньої Васильківської громади. Будинки культури, побудовані ще радянськими колгоспами, стоять "законсервовані", книжковий фонд в бібліотеках не оновлювався роками. Глобальною проблемою залишається і відсутність робочих місць.

На його думку, відродженню сільських територій необхідно приділити серйозну увагу, інакше маленькі села зникнуть. Депутат наголошує на несприятливій демографічній ситуації, високій міграції населення, занедбаності соціальної та культурної інфраструктури сільських населених пунктів. Також Луценко називає проблемні питання й у сфері екології та пасажирських перевезень, вирішення яких є актуальним для мешканців громади.

Представник "Нашого краю" підкреслює:

Болючою проблемою залишаються стихійні сміттєзвалища. Потребує вивчення й питання впливу Пінчуківського "рибного цеху" на екологічну ситуацію в населених пунктах. Водночас слід подбати про автобусне сполучення сіл Пінчуки, Тростинська Новоселиця, Соколівка з Гребінками та Білою Церквою, щоб місцевим мешканцям зручно було добиратися до лікарні, базару чи за отриманням адміністративних послуг.

За словами Віталія Луценка, ці питання потребують реагування місцевої влади, вжиття дієвих заходів, які б зупинили подальший занепад малих населених пунктів. 

Депутат наголошує:

Якщо влада не зможе поступово вирішувати зазначені та інші питання, розчарування людей лише зростатиме.

Нагадаємо, що в селі Станишівка Таращанської ОТГ Білоцерківського району люди вже 30 років борються за право приватизації земельних ділянок.

Читати "Моя Київщина" у Facebook
Теги: