#

Науковці у Чорнобильському заповіднику знайшли рідкісних комах (ФОТО)

04.09.2020 12:40
Науковці у Чорнобильському заповіднику знайшли рідкісних комах  (ФОТО)
Фото з мережі Інтернет

На території Чорнобильського заповідника у рамках угоди про співпрацю між Чорнобильським Радіаційно-екологічним Біосферним Заповідником та установою "Інститут еволюційної екології НАН України" науковці проводяться дослідження видового складу комах

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з посиланням на сторінку "Державне агентство України з управління зоною відчуження" у Faсebook.

Наразі науковці заповідника спільно із співробітниками інституту проводять чергові польові дослідження популяцій перетинчастокрилих комах та моніторингові генетичні дослідження популяцій мух-дрозофіл.

Вже перші обстеження підтвердили наявність у заповіднику червонокнижних видів комах, зокрема - бджоли-тесляра, джмеля мохового, сфекса рудуватого.

Фахівці зазначають, що інвазивного виду плодових мушок (дрозофілів), які наносять значну шкоду сільськогосподарським культурам, на території заповідника не виявлено.

Нагадаємо, що біля КПП "Дитятки" фахівці наукового відділу Чорнобильського біосферного радіаційно-екологічного заповідника в рамках співробітництва з компанією "Метеотрек" вставили автономну метеостанцію.


Читати "Моя Київщина" у Facebook
Теги: