#

У зоні відчуження встановили автономну метеостанцію "Метеотрек RW-4"

06.08.2020 18:10
У зоні відчуження встановили автономну метеостанцію "Метеотрек RW-4"
Автономна метеостанція "Метеотрек RW-4"

Біля КПП "Дитятки" фахівці наукового відділу Чорнобильського біосферного радіаційно-екологічного заповідника в рамках співробітництва з компанією "Метеотрек" вставили автономну метеостанцію

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з посиланням на сторінку "Державне агентство України з управління зоною відчуження" у Faсebook.

За словами науковців, встановлення автономної метеостанції - дуже важливий крок у побудові системи метеоспостережень на заповідній території.

Подібні станції планується встановити й на інших ділянках заповідної зони, яка становить 2270 кв. км і розподілена на 17 районів. Науковці разом з представниками компанії відвідали зону відчуження й оглянули можливі місця їх встановлення.

Завдяки метеорологічному обладнанню можна отримувати інформацію про стан повітря, кількість опадів, швидкість та напрямок вітру. Отримані дані з метеообстановки можна використовувати для розрахунку індексу пожежної небезпеки лісів та прогнозу надзвичайних ситуацій.

Автономність метеостанції забезпечується використанням сонячної батареї. Вимірювання проводиться кожні 15 хвилин і передається на сервер компанії.

Нагадаємо, що ЧАЕС отримала окремий дозвіл від Державної інспекції ядерного регулювання України на дослідно-промислову експлуатацію першого пускового комплексу НБК.

Читати "Моя Київщина" у Facebook
Теги: