#

Незабаром під Києвом розпочнеться будівництво нових транспортних розв’язок

30.01.2020 12:54
Незабаром під Києвом розпочнеться будівництво нових транспортних розв’язок
Фото з мережі Інтернет

Стало відомо, що "Укравтодор" оголосив тендер на будівництво транспортних розв’язок на автомобільних дорогах Київ – Одеса біля Чабанів і Боярки та Київ – Чоп біля Стоянки

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з посиланням на "Економічна правда".

Виконання зазначених робіт передбачено за рахунок коштів позик Європейського інвестиційного банку та Європейського банку реконструкції та розвитку.

Процедура закупівлі відбуватиметься відповідно до принципів і правил закупівлі товарів, робіт і послуг Європейського банку реконструкції та розвитку.

"Будівництво вказаних транспортних розв’язок забезпечить розвантаження транспортних вузлів на зазначених міжнародних автомобільних дорогах, а також поліпшить безпеку руху в місцях концентрації транспорту на підходах до міста Києва, що, в цілому, позитивно вплине на розвиток дорожньої інфраструктури", – йдеться в повідомленні.

"У 2018 році Укравтодор вже оголошував закупівлю робіт на будівництво розв’язок на М-05 та М-06. Тендер був скасований через відсутність рішення Київради щодо відведення земельних ділянок під розв’язки в Білогородці та Чайках. Саме через це ми зараз оголосили тендер не на 5 розв’язок, а на 3", – написав очільник "Укравтодору" Олександр Кубраков на своїй сторінці у Facebook.

"Нещодавно перехрестя на М-05 в с.Чабани знову привернуло увагу ЗМІ та громадськості – саме там сталася жахлива аварія родини Уповноваженого президента з прав дитини Миколи Кулеби. Ліві повороти та подібні перехрестя мають бути відсутні на дорогах з такою інтенсивністю руху", – додав він.

Також нагадаємо, що очільник Київської облдержадміністрації заявив, що реалізація проєкту Великої кільцевої автомобільної дороги призведе до спрощення сполучення Київського регіону та столиці.

Читати "Моя Київщина" у Facebook
Теги: