#

Незаконні яйця: на Київщині АМКУ розпочав справу проти агрохолдингу Бахматюка

22.05.2020 14:58
Незаконні яйця: на Київщині АМКУ розпочав справу проти агрохолдингу Бахматюка
Фото з мережі Інтернет

Стало відомо, що Антимонопольний комітет України розслідує факт незаконного розширення філій, у тому числі й на Київщині, групою компаній "Авангард", які належать Олегу Бахматюку

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з покликанням на офіційний веб-сайт АМКУ.

Комітет встановив, що вказаний агрохолдинг десять разів порушив законодавство України про захист економічної конкуренції. Відтак, протягом двох попередніх років одна з компаній групи "Авангард" збільшила кількість філій за рахунок оренди та суборенди птахофабрик у:

с. Телешівка Рокитнянського р-ну Київської обл.;

с. Мліїв Городищенського р-ну Черкаської обл;

с. Петропавлівка Городищенського р-ну Черкаської обл;

 Ковтунівській сільській раді Золотоніського р-ну Черкаської обл;

с-щі Відрадне Запорізького р-ну Запорізької обл;

с. Старовірівка, Шевченківського р-ну Харківської обл;

с. Охоче, Нововодолазького р-ну Харківської обл.

На цих птахофабриках компанія виробляла курячі яйця. Однак, власники холдингу не звернулися до Антимонопольного комітету за отриманням дозволу на здійснення діяльності на більшості із фабрик, що є грубим порушенням закону про економічну конкуренцію.

Оскільки група компаній "Авангард" є одним з найпотужніших учасників цього ринку та найбільшим виробником сухих яєчних продуктів в Україні, Комітет має оцінити вплив виявлених транзакцій на конкуренцію. Зокрема, АМКУ встановить, яким чином виявлені концентрації вплинули на ринкові частки групи "Авангард" та чи не призвели вказані дії до монополізації чи суттєвого обмеження конкуренції на задіяних товарних ринках, - йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, що Служба безпеки України викрила та ліквідувала діяльність міжрегіонального конвертаційного центру, у якому "обслуговувалися" агропромислові підприємства Київщини та інших областей країни.

Читати "Моя Київщина" у Facebook