#

Низький старт: хто на округах Київщини розпочав "окучувати" електорат (ВІДЕО)

08.05.2018 10:33
Низький старт: хто на округах Київщини розпочав "окучувати" електорат (ВІДЕО)

Вибори до парламенту від Київської області лише через півтора року, але вже розпочата підготовка до кандидатських перегонів. Канал "ІнтерВізор" спробував розібратися з ситуацією, яка склалася на округах

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з посиланням на "ІнтерВізор".

«Щодо ситуації на округах вже можна робити якісь попередні висновки. Але всеодно до виборів залишається півтора року. Тому точні висновки робити поки зарано. Для прикладу можемо взяти 95 округ, на якому здобув перемогу Михайло Гаврилюк. Я не впевнений, що на цих виборах він знову здобуде перемогу оскільки в парламенті проявив себе пасивно як депутат саме від округу і плюс до всього він є чужою людиною для мешканців Києво-Святошинського району», - розповідає Олександр Павличук.

Головний редактор порталу "Моя Київщина" зазначив, що на 95 округ планує балотуватися Олександр Горган, який займає посаду голови Київської ОДА. Основним конкурентом для нього виступить Ярослава Смірнова – голова Києво-Святошинської РДА. Також Олександр Павличук зазначив, що лідером 96 округу виступає Ярослав Москаленко, а на 92 окрузі на лідерство претендує Віталій Гудзенко. Але він втратив довіру як вибоців, так і депутатів, тому в нього з’являться багато конкурентів на виборах, як то, Олександр Ференець, Микола Стариченко та Віктор Свитовенко.

«Якщо пройтися по Лівобережній Київщині, то на окрузі Павла Різаненка потужних кандидатів, окрім самого Павла Різанека, немає. Проявляє активність Олег Кіщук, але це не дає результату і люди обирають Різаненка», - резюмував редактор "Моя Київщина".

"Вакантним" округом Олександр Павличук вважає 93 округ, від якого кандидатом був Олександр Оніщенко. Поки яскравих кандидатів тут немає, але державні структури готують підґрунтя для просування кандидатів.

Ігор Дармостук, шеф-редактор порталу "КиевVласть" поділився своїми думками з приводу іміджевої сторони кандидатів, котрі балотуються на округи, та їх партій. «Якщо ми подивимося на ситуацію, котра відбувається у Василькові та Обухові, де Романюк звинувачує Кононенко в підкупі виборців та згадаємо про ініціативу Кабміну про посилення відповідальності за підкуп виборців, то це буде дуже цікаво», - розповів Дармостук.

Він зазначив, що кожен з дійсних мажоритарників намагається працювати зі своїм електоратом. Так один з голів округів за рахунок нібито премій вивозить соціальних працівників на відпочинок. «Насправді великих глобальних скандалів на території Київщини, котрі б були пов’язані з діяльністю депутата на окрузі, практично немає. Їх або звинувачують у слабкості, що вони ні риба ні м’ясо, не дають подарунків або дають занадто багато», - підсумував Ігор Дармостук.

Микода Спірідонов розповів про престиж та залежність кандидата від партії, котру він представляє. « В Україні немає в класичному розумінні політичних партій. Для кандидата головне не виступати від партії, котра явно токсична. Наприклад, у 2012 році, на виборах у Верховну Раду, більшість кандидатів від "Партії регіонів", шифрувалися під самовисуванців. Приблизно схожа ситуація склалася і в 2018 році, але змінюємо "Партію регіонів" на "БПП"», - зазначив Микола Спірідонов.

Читати "Моя Київщина" у Telegram
Теги: