#

Нотаріуса, який допомагав "віджати" землю під Києвом, позбавили доступу до професії

20.09.2022 10:20
Нотаріуса, який допомагав "віджати" землю під Києвом, позбавили доступу до професії
Фото з мережі Інтернет

Учора, 19 вересня, міністр юстиції Денис Малюська підписав рішення Вищої кваліфікаційної комісії нотаріату про анулювання свідоцтва столичного нотаріуса Олександра Левашова про право на заняття нотаріальною діяльністю

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з покликанням на допис заступниці голови Антикорупційного комітету ВРУ та заступниці голови фракції "Слуга народу" Галини Янченко у Facebook.

Депутатка Янченко нагадала:

Недавно я розповідала вам про негідника, який користуючись повноваженнями нотаріуса, допоміг "віджати" кілька гектарів землі під Києвом, зірвавши інвестпроект на $100 млн. Діяв цей нотаріус Левашов так зухвало, що його не зупинив ні приїзд справжнього власника на місце злочину, ні виклик поліції.

Варто зауважити, восени 2021 року на адресу Парламентської спецкомісії з питань захисту інвесторів звернувся девелопер проєкту Urban Kozin. Його компанія "ZV Development" будувала великий ЖК на Київщині із загальною вартістю проєкту у $100 млн. Проте цей проєкт було зірвано, оскільки хтось без згоди і присутності власника "продав" його землю.

Після цього Парламентська спецкомісія із захисту інвесторів звернулася до МінЮсту та ініціювала позбавленням нотаріуса левашова доступу до професії. За фактом підробки документів та незаконних реєстраційних дій поліцією було відкрите кримінальне провадження.

Галина Янченко впевнена:

Сьогодні ми разом з інвестором святкуємо перемогу. Негідник Левашов більше ніколи не працюватиме нотаріусом і не "віджиматиме" чужу власність!

Нагадаємо, що у Київській області фахівці Бюро економічної безпеки викрили діяльність конвертаційного центру, який використовуючи фіктивні підприємства, допомагав реальному сектору економіки приховувати та переводити прибутки у готівку.

Читати "Моя Київщина" у Facebook