#

Нове підвищення тарифів на електроенергію призведе до стрімкого збільшення боргів населення, - "Наш край"

10.08.2021 12:26
Нове підвищення тарифів на електроенергію призведе до стрімкого збільшення боргів населення, - "Наш край"
Віталій Лисак

Депутат від партії "Наш край" у Гребінківській селищній раді Віталій Лисак розповів, що  чергове підвищення тарифів у найближчі тижні на електроенергію призведе до вкрай небезпечного росту заборгованості серед населення

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина".

Віталій Лисак заявив:

Лише в січні заборгованість за електроенергію зросла на 1,6 млрд грн. Загалом, за опалювальний сезон борг населення за електроенергію зріс в 1,6 раза (+ 2,8 млрд грн) – з 5 млрд грн до 7,8 млрд грн. Таке стрімке збільшення боргів означає, передусім те, що тарифи не відповідають фактичним доходам населення, а субсидії отримують не всі, хто їх потребує.

Він наголосив, що влада не вважає потрібним заздалегідь попередити людей про розмір нового тарифу. Така мовчанка «до останнього», вочевидь, вказує на те, що радуватися буде нічому.

Депутат Гребінківської селищної ради сказав:

Поки що відома лише формула і що цифра в платіжках може зрости у двічі. Тариф буде відрізнятися, в залежності від того, який обсяг електроенергії буде використовувати споживач протягом місяця. Чим менший обсяг споживання, тим нижчий тариф, чим більший – тим дорожчий. Максимальний тариф для споживачів електроенергії (понад 500 кВт-г на місяць) може становити 3,4 грн/кВт-год. Тарифів для інших обсягів споживання уряд поки не називає.

Віталій Лисак наголосив, що партія "Наш край" наполягає на необхідності, по-перше, до кінця 2021 року залишити діючий тариф на електроенергію для населення на рівні 1,68 грн/кВт-год. По-друге, запровадити дієвий механізм реструктуризації боргів за комунальні послуги серед побутових споживачів. По-третє, підвищення тарифів повинне супроводжуватись відповідним збільшенням субсидій в державному бюджеті, інакше буде збільшуватись лише заборгованість за спожиту електроенергію. Чим дорожча електроенергія, тим менше українців можуть собі дозволити платити за неї.

Нагадаємо, що депутат від "Нашого краю" в Гребінківській селищній раді Віталій Луценко заявив, що проблеми малих сіл на Київщині потребують негайного вирішення, інакше їх чекає подальша деградація, занепад і зникнення.

Читати "Моя Київщина" у Telegram
Теги: