#

Новий депутат облради від РПЛ відкликав свій голос за зміни до програми будівництва Київщини

28.04.2018 12:39
Новий депутат облради від РПЛ відкликав свій голос за зміни до програми будівництва Київщини

Учорашня позачергова сесія Київської облради стала напрочуд продуктивною. Процес проведення, обговорення питань та голосування депутатів по рішеннях був затяжним та насичений різкими обговореннями щодо бюджетних питань. Загалом, було прийнято понад сто рішень

Про це повідомляє «Моя Київщина».

Звернемо увагу на рішення «Про внесення змін до Програми будівництва, реконструкції та ремонту об’єктів інфраструктури Київської області на 2016-2018 роки. Обговорення питання було різким з боку депутатів, адже при розподілу круглої суми обласного бюджету було обділено деякі райони та міста Київщини, тобто ніяких фінансових видатків у змінах до програми не було передбачено, а деякі отримали незначні суми. Рішення було прийнято значною більшістю депутатів, майже всі натиснули «ЗА».

Депутат від "Радикальної партії" Олександр Мефодій (представляє інтереси Бориспільщини), якого було представлено на цій сесії, вже в якості депутата Київської обласної ради також підтримав це рішення. Але згодом, переглянувши ці зміни, вніс заяву на ім’я голови обласної ради Старикової Ганни Віталіївни про відкликання свого голосу. Підставою стало те, що Бориспільщина при розподілі майже 400 млн. грн не отримала жодного фінансування щодо об’єктів будівництва та реконструкції.

«В Програмі соціально-економічного та культурного розвитку Київської обласної ради на 2018 рік значаться в додатку об’єкти із Бориспільського району, які потребують будівництва та реконструкції. Але жоден об’єкт зазначений у програмі соціально-економічного розвитку не був включений до змін в Програму будівництва, реконструкції та ремонту об’єктів інфраструктури Київської області на 2016-2018 роки. Сьогодні на сесії було проголосовано про розподіл майже 400 млн. грн», - зазначає Мефодій.

Депутат говорить, що не дивлячись на великий внесок Бориспільщини до зведеного бюджету області, район натомість не отримує жодної копійки.

«Бориспільськтй район, який входить в трійку районів Київщини, які найбільше наповнюють обласний бюджет не отримав нічого, жодного проекту наданого Київській обласній державній адміністрації та включеного до програми соціально-економічного розвитку не буде профінансованого. Мене почали заспокоювати, що вже після першого півріччя 2018 року буде нове розподілення. Але ж в минулому році Бориспільський район наповнював бюджет області, було перераховано до обласного бюджету більше 100 млн. грн., а тепер не надано жодної копійки на важливі для громади об’єкти. А в планах для громади було будівництво корпусу Бориспільської центральної лікарні, яке вже досить наболіле, а також школи в Бориспільському районі. І ці питання були попередньо наголошені Київській обласній державні адміністрації зі сторони керівництва Бориспільського району», - говорить депутат.

Олександр Мефодій впевнений, що зміни до програми розроблені з утисками громади Бориспільщини, не дивлячись на те, що обласне керівництво було зарання попереджено про проблеми району.

«Я особисто вважаю, що прийняті зміни до цієї програми розроблені із утисками громади Бориспільщини! Тому й відкликав свій голос! Думаю, що при майбутньому розподілі колеги депутати та Київська обласна державна адміністрація підтримають громаду Бориспільщини і громада отримає фінансування зазначених попередньо об’єктів. Я підтримаю майбутні аналогічні рішення у випадку, якщо будуть враховуватись інтереси громади Бориспільщини. Дуже прикро, що Київська обласна державна адміністрація не внесла і забула про нашу громаду!», - зазначає депутат київської облради Олександр Мефодій.

Читати "Моя Київщина" у Facebook
Теги: