#

Новий міністр економіки "забув" задекларувати маєток під Києвом та два позашляховики

26.03.2020 07:17
Новий міністр економіки "забув" задекларувати маєток під Києвом та два позашляховики
Ігор Петрашко

Стало відомо, що нещодавно призначений міністр економіки, торгівлі та сільського господарства Ігор Петрашко не вказав у своїй майновій декларації квартиру в Москві, маєток у селі Романків Обухівського району та два позашляховики

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з покликанням на "Наші гроші".

Наразі відомо, що свою декларацію новий міністр подав 17 березня, відразу після свого обрання. Проте, у ній не було жодних даних про доходи та транспорт, а також зазначена лише одна квартира в Києві.

Варто зауважити, що Ігор Петрашко і словом не обмовився про елітний  будинок у котеджному містечку "Сонячна долина", що в селі Романків. Слід зазначити, що маєтком, площею 409 квадратних метрів, а також 15 сотками землі володіє дружина міністра. Ба більше, вона є громадянкою Росії та до одруження мала прізвище Позднякова. Згідно з російським Єдиним державним реєстром нерухомості, вона має у власності третину квартири на 109 квадратних метрів у Донському районі Москви, вартість якої становить близько 200 тис доларів.

Також, у декларації немає жодної згадки про два позашляховики, якими, згідно з реєстром МВС, володіє Ігор Петрашко, Відтак, він є власником Suzuki Vitara S (2016 року випуску) та Land Rover Range Rover Sport (2017 року випуску), вартість якого близько 60 тис доларів.

Неповноту своєї декларації міністр пояснює поспіхом та браком часу, адже він був змушений подати її до входження на посаду. Згідно з чинним законодавством, подати зміни до декларації можна протягом семи днів із моменту її подання.

Нагадаємо, що в селищі Козин Обухівського району побудували модерний будинок, який світова громада визнала одним із кращих.

Читати "Моя Київщина" у Telegram
Теги: