#

Новообраний мер Переяслава буде працювати без премії (ФОТО)

02.12.2020 12:30
Новообраний мер Переяслава буде працювати без премії (ФОТО)
Вячеслав Саулко

Міський голова Вячеслав Саулко відмовився від посадової премії і передає ці гроші на потреби місцевої лікарні

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з покликанням на "Переяслав City".

Таку заяву він зробив у ході сесійного засідання 17 листопада.

Свій вчинок пояснив тим, що йому для життя вистачатиме і базової зарплати, а таким чином подає приклад іншим людям, щоб громадою підтримати медичний заклад і лікарів у важкі часи епідемії.

Новообраному голові, згідно з ЗУ "Про місцеве самоврядування", рішенням сесії встановлюється службовий ранг. Найнижчим є сьомий: для тих, хто вперше обіймає таку посаду. Оскільки В’ячеслав Володимирович три скликання працював депутатом міськради, то йому присвоїли шостий ранг. Це впливає на розмір надбавки до посадового окладу.

Цього ж дня депутати ухвалили рішення і про встановлення складових заробітної плати міському голові.

Очільник міста не тільки публічно відмовився від винагороди, а й оприлюднив формулу та усі суми, з яких складається заробітна плата мера. За цей час нарахована сума премії складе 34 285 грн.

Отож, зарплата міського голови – це посадовий оклад (15 тис грн), надбавки за ранг та за вислугу років (сталі), надбавки за високі досягнення у праці або за виконання особливо важливої роботи (50%), доплата за секретність (10%) і премія (150%). У підсумку це 47 475 грн, до виплати – 38 217 грн.

Оскільки такі рішення радою ухвалюються на період бюджетного року, то в цьому разі йдеться про зарплату та премію з 13 листопада по 31 грудня 2020 року. За цей час нарахована сума тільки премії складе 34 285 грн. Після відрахування податків ці кошти з особистої платні Вячеслава Саулка переведуть на рахунок ЦРЛ.

Нагадаємо, що Віктора Коркача призначили начальником Переяславського ВУКГ.



Читати "Моя Київщина" у Facebook