#

Обстріл нафтобази у Василькові: Україна звернеться до Міжнародного суду ООН для компенсації нанесеної довкіллю шкоди

28.02.2022 00:12
Обстріл нафтобази у Василькові: Україна звернеться до Міжнародного суду ООН для компенсації нанесеної довкіллю шкоди
Фото з мережі Інтернет

Сьогодні, 27 лютого, т. в. о. міністра захисту довкілля та природних ресурсів України Руслан Стрілець заявив, що Україна готує позов до Міжнародного суду ООН для повної компенсації шкоди, нанесеної довкіллю, унаслідок влучення російської ракети у нафтобазу у селі Крячки на Васильківщині

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з покликанням на допис Руслана Стрільця у Facebook.

Сьогодні уночі російські орки нанесли удар, ймовірно, балістичною ракетою в нафтобазу на Крючках. Зазначимо, що пожежу, яка розпочалася після обстрілу почали гасити не одразу, оскільки розпочався бій із ворогом за аеропорт.

Міністр повідомив, що за попередніми оцінками, безпрецедентні екологічні збитки від пожежі на нафтобазі у Крячках складають ВІСІМСОТ ДЕСЯТЬ МІЛЬЯРДІВ ГРИВЕНЬ. Над точними розрахунками зараз працюють фахівці Міністерство захисту довкілля та природних ресурсів України та Державна екологічна інспекція України.

Руслан Стрілець впевнений, що сума збитків буде збільшуватися, і її можна буде додати до загальних збитків, нанесених окупантами.

Міністр звернувся до громадян:

Хочу заспокоїти українців, що наразі екологічна ситуація контрольована, вашому життю та здоров’ю нічого не загрожує. А окупанти обов’язково заплатять за заподіяну шкоду навколишньому середовищу України та всі злочини проти нашої держави!
Читати "Моя Київщина" у Facebook