#

Обухівські острови ледь не опинилися в незаконній власності приватних осіб

18.12.2019 17:30
Обухівські острови ледь не опинилися в незаконній власності приватних осіб
Канівське водосховище

Стало відомо, що Обухівська РДА намагалася незаконно передати у приватну власність землі водного фонду в районі Канівського водосховища

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з посиланням на пресслужбу прокуратури Київської області.

Обласна прокуратура повернула в державну власність землі водного фонду, що розташовані на водній поверхні та островах акваторії Канівського водосховища на Дніпрі.

Як установлено прокуратурою, Обухівською районною держадміністрацією у порушення вимог Земельного та Водного кодексів України передано у приватну власність фізичній особі земельну ділянку водного фонду для ведення індивідуального садівництва.

Суд першої інстанції дійшов висновку, що спірна ділянка, яка відноситься до відповідних земель водного фонду в силу закону не може передаватися у приватну власність фізичним особам для ведення індивідуального садівництва. Суд витребував із незаконного володіння останнього власника на користь держави спірні землі водного фонду, що безумовно відповідає суспільному інтересу.

Завдяки вжитим заходам представницького характеру прокуратурою області захищено право держави та Українського народу, який згідно Конституції України є власником землі та інших природних ресурсів, які знаходяться в межах території України.

Також нагадаємо, що голова Обухівської райради Лариса Ільєнко й за сумісництвом соратниця Тимошенко незаконно звільнила керівника апарату Тетяну Іваху, коли та перебувала на лікарняному.

Читати "Моя Київщина" у Facebook
Теги: