#

Очільник Київської ОДА Чернишов зустрівся зі звільненим з полону Богданом Пантюшенком

10.01.2020 06:50
Очільник Київської ОДА Чернишов зустрівся зі звільненим з полону Богданом Пантюшенком
Олексій Чернишов, Богдан Пантюшенко, Вікторія Пантюшенко

У середу, 8 січня, керівник області Олексій Чернишов привітав військовослужбовця української армії Богданом Пантюшенком з поверненням на Батьківщину після п’яти років утримання на окупованій території Донбасу

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з посиланням на прес-службу Київської обласної державної адміністрації.

"Операція зі звільнення наших полонених була надскладною, і нарешті наші бійці вдома. Це найголовніше, тому що немає нічого більш цінного за людське життя. І зараз наша задача зробити все для реабілітації та повернення до мирного життя наших захисників", — підкреслив Олексій Чернишов.

Також голова ОДА подякував дружині Богдана Вікторії Пантюшенко, яка була присутня на зустрічі, за її мужність і підтримку, яку, попри відстань, вона надавала своєму чоловікові. Адже саме віра і надія близьких людей на краще є величезним стимулом для наших солдатів у складних умовах.

Сім’я Пантюшенків поділилася з керманичем Київщини планами на майбутнє.

Олексій Чернишов запропонував молодій парі зі свого боку максимально посприяти в подальшому облаштуванні мирного життя.

Нагадаємо, що 8 січня голова Київської обласної державної адміністрації Олексій Чернишов висловив співчуття родинам пасажирів літака Тегеран-Київ, який розбився неподалік від іранського аеропорту "Імам Хомейні".

Довідково:

Солдат Богдан Пантюшенко із позивним "Броня" був мобілізований у першу окрему танкову бригаду 2014-го року. Під час бою біля Донецького аеропорту 18 січня 2015 року бойовики підбили його танк і взяли в полон екіпаж. Згодом та операція буде названа "однією з найяскравіших в обороні летовища", але Богдан-"Броня" вже буде за ґратами спочатку Макіївської колонії, а потім Донецького СІЗО. Спроби звільнити хлопця відбувались із 2017 року, але успішною стала лише остання під керівництвом Президента Володимира Зеленського, який зміг домовитися про обмін полоненими напередодні 2020 року.

Читати "Моя Київщина" у Facebook
Теги: