#

Очільник Київської ОДА Олексій Чернишов зустрівся з Міністром соціальної політики

17.02.2020 12:09
Очільник Київської ОДА Олексій Чернишов зустрівся з Міністром соціальної політики
Олексій Чернишов

Нещодавно голова Київської облдержадміністрації Олексій Чернишов зустрівся з Міністром соціальної політики України Юлією Соколовською, у ході зустрічі вони обговорили соціальні проєкти, що будуть  реалізуватися на території області

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з посиланням на пресслужбу КОДА.

Серед ініціатив – створення Сервісного центру з надання реабілітаційних та соціальних послуг дітям з інвалідністю та створення на базі територіальних центрів соціального обслуговування "Клубу дозвілля" для одиноких непрацездатних громадян.

Зокрема, створення Сервісного центру передбачається на базі Білоцерківського дитячого будинку-інтернату. Тут буде відкрито відділення денного перебування, відділення "вихідного дня", "персональний помічник дитини", відділення тимчасового відпочинку батьків дітей з інвалідністю, відділення паліативного догляду та підтриманого проживання, відділення транзитного перебування молоді тощо.

Тут же, на базі Білоцерківського міського територіального центру соціального обслуговування, заплановано відкриття "Клубу дозвілля" для пенсіонерів. Тут вони зможуть творчо розвиватися, навчитися працювати на комп’ютері, планшеті чи смартфоні, спілкування між собою.

Крім того, Олексій Чернишов обговорив з Міністром соціальної політики ініціативу проведення в Київській області апробації монетизації пільг щодо забезпечення осіб з інвалідністю засобами реабілітації.

У ході спілкування Міністр підтримала ініціативи очільника Київщини. Водночас, Юлія Соколовська запропонувала області долучитися до ініціативи Міністерства по впровадженню програмного забезпечення "Соціальна громада" для організації надання населенню соціальних виплат і послуг через фронт-офіси (виконавчі органи ОТГ) та бек-офіси (управління соціального захисту населення).

Зокрема, у цьому році відомством буде виділено 150 млн грн для запровадження грошової компенсації за надані посадовими особами ОТГ сервіси із прийому документів на призначення соціальних виплат, що фінансуються з державного бюджету із застосування вказаного програмного забезпечення. Така компенсація буде сприяти завершенню реформ щодо децентралізації влади та адміністративно-територіального устрою.

За результатами зустрічі було досягнуто домовленостей про взаємодію та подальшу співпрацю з метою покращення соціальних послуг та соціального захисту населення Київської області.

Також нагадаємо, що 13 лютого голова Київської облдержадміністрації Олексій Чернишов заявив, що аеропорт у Білій Церкві мусить отримати статус міжнародного та обслуговувати лоукости.

Читати "Моя Київщина" у Facebook
Теги: