#

Очільниця канадського регулюючого органу з ядерної безпеки відвідала Чорнобильську АЕС (ФОТО)

18.08.2023 19:20
Очільниця канадського регулюючого органу з ядерної безпеки відвідала Чорнобильську АЕС (ФОТО)
Фото з місця події

Учора, 17 серпня, промисловий майданчик ЧАЕС відвідала президентка Канадської комісії з ядерної безпеки пані Руміна Велші

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" із покликанням на пресслужбу ДСП ЧАЕС.

Канадська комісія з ядерної безпеки (Canadian Nuclear Safety Commission; CNSC) є органом, що регулює використання ядерної енергії та матеріалів у Канаді.

Метою візиту було продемонструвати підтримку та солідарність міжнародної спільноти, а також переконатися, у подоланні яких викликів та потреб Україна потребує негайної допомоги.

Те, що я побачила на ЧАЕС, однозначно перевищило усі очікування! Інформація, яка доноситься з новин чи просто від людей, не може передати те, що тут відбувається. Бачити, наскільки велетенським є виклик перед підприємством та як швидко персонал зміг адаптуватися до роботи після окупації — це вражає і викликає щире захоплення

— розповіла пані Велші.

Під час відвідування майданчика ЧАЕС делегацію супроводжував заступник технічного директора станції Олександр Скомарохов. Разом вони відвідали сховище відпрацьованого ядерного палива сухого типу та новий безпечний конфайнмент.

Нагадаємо, що під час обмінів Україна повернула 70 нацгвардійців-оборонців ЧАЕС.


Читати "Моя Київщина" у Telegram