#

Під час обмінів Україна повернула 70 нацгвардійців-оборонців ЧАЕС

09.08.2023 09:50
Під час обмінів Україна повернула 70 нацгвардійців-оборонців ЧАЕС
Фото з місця подій

Командувач Національної гвардії Олександр Півненко зустрівся із родинами військовослужбовців, які забезпечували охорону ЧАЕС та потрапили у полон

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з покликанням на допис командувача Національної гвардії Олександра Півненка.

У результаті обмінів до України вдалося повернути 70 військовослужбовців Національної гвардії, які потрапили в російський полон на Чорнобильській АЕС у 2022 році.

Півненко розповів:

Сьогодні зустрівся із родинами військовослужбовців військової частини 3041, які забезпечували охорону ЧАЕС та потрапили у полон росіян. В черговий раз обговорили питання, які стосуються безпосередньо процесу обміну, механізмів доступу до інформації про військовополонених. Основна робота тут, звичайно, структур та органів, які займаються цим на рівні держави.

Командувач Нацгвардії зазначив, що аби наші бійці якнайшвидше повернулися до нормального життя, необхідно вирішити низку питань, а також питання, які турбують їхні сім’ї:

Це в першу чергу лікування й реабілітація, а також фінансові, соціальні, документальні аспекти, які вимагають взаємодії відповідних командирів та посадових осіб.

Півненко зазначив, що робота щодо звільнення полонених триває і триватиме, допоки усі наші захисники й захисниці не будуть вдома.

Нагадаємо, що Славутицька міськрада підписала меморандум про співпрацю з НАН та ДАЗВ.

Читати "Моя Київщина" у Telegram