#

Очільник Київщини привітав із Міжнародним днем волонтера

05.12.2021 11:30
Очільник Київщини привітав із Міжнародним днем волонтера
Фото з мережі Інтернет

Сьогодні, 5 грудня, голова Київської ОДА Василь Володін висловив привітання з нагоди Міжнародного дня волонтера

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з покликанням на пресслужбу КОДА.

Міжнародний день волонтера щороку відзначають щороку 5 грудня із 1985 року. Він присвячений особам, які займаються добровільною суспільно корисною діяльністю.

Василь Володін звернувся:

Шановні волонтери, у вас важлива і відповідальна місія. Допомогти, врятувати життя, вберегти людину від зневіри, надихнути на боротьбу із тяжким недугом або вселити надію на краще – для вас стає сенсом життя.

Голова КОДА зауважив, що за останні роки в Україні слово "волонтер" стало тотожним слову "порятунок". У час, коли країна перебуває у надскладній ситуації, коли порушено територіальну цілісність саме волонтерська активна громадська позиція, небайдужість та невтомна праця додають віри.

Символом міжнародного волонтерського руху є серце, простягнуте рукою, що символізує віддачу людям частки себе. Василь Володін зазначив, що волонтери є усюди, де вони потрібні: у дитячих будинках та на станціях переливання крові, на передовій та в шпиталях, у притулках для тварин.

Очільник області побажав:

У цей день ми висловлюємо велику вдячність всім волонтерам за відкритість, щирість, людяність та добрі серця. Щастя та здоров’я вам та вашим сім’ям.

Нагадаємо, що до сільських бібліотек Київської області почали передавати комп’ютерну техніку у межах проєкту Міністерства цифрової трансформації "Дія.Цифрова освіта".

Читати "Моя Київщина" у Telegram