#

Очільник Київського рибпатруля прокоментував діяльність осетрової ферми на Трипільщині

09.11.2021 20:15
Очільник Київського рибпатруля прокоментував діяльність осетрової ферми на Трипільщині
Фото з мережі Інтернет

Очільник Київського рибпатруля Володимир Мухін розповів, що осетрова ферма на Трипільщині користується водоймою без дозвільних документів

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина".

В інтерв’ю Володимир Мухін розповів, що питання  діяльності вище зазначеного підприємства давно набуло суспільного резонансу, оскільки ферма обрала таку методику, де найкращий захист – це напад.

Очільник Київського рибпатруля зазначив, що готовий вийти та пояснити ситуацію на пресконференції, нараді чи круглому столі, де обов՚язково мають бути присутні провідні науковці, іхтіологи, представники ДФС, Держспоживслужби, а також органів місцевого самоврядування.

Також він зауважив, що відповідно до Закону України "Про аквакультуру" однією з перших і основних вимог для суб’єктів, які займають частину відкритої водойми, повинен бути договір оренди, однак дане підприємство працює вже 9 років та не має договору оренди.

За його словами, дане підприємство за інформацією від органів місцевого самоврядування ухиляється від сплати податків.

Ще Мухін зазначив про інсайдерську інформацію, яка говорить, що діяльність ферми може бути пов’язана з прикриттям іншої протиправної діяльності: легалізацією контрабандної ікри, що надходить із Китаю або Росії.

Нагадаємо, що 5 листопада у селищі Баришівка біля річки Трубіж інспектори екологічної інспекції під час природоохоронного рейду виявили браконьєра.

Читати "Моя Київщина" у Facebook
Теги: