#

Один із керівників Київоблради заявляє про гуманітарну катастрофу у Бучі, Гостомелі, Ірпені та навколишніх селах

09.03.2022 10:00
Один із керівників Київоблради заявляє про гуманітарну катастрофу у Бучі, Гостомелі, Ірпені та навколишніх селах
Фото з мережі інтернет

Ярослав Добрянський звернувся до всієї міжнародної спільноти з проханням припинення гуманітарної катастрофи пристоличних міст України

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" покликанням на допис депутат у Facebook.

За словами політика, в Ірпені, Бучі, Ворзелі, Гостомелі, Забуччі, Михайлівсьці-Рубежівці гуманітарна катастрофа. Населені пункти частково або повністю захоплені російськими окупантами, які не дозволяють місцевим жителям виходити з дому.

За Ірпінь ведуться бої, проводиться автобусна евакуція цивільних через міст біля Романівки в бік столиці. Війська РФ розбомбили Ірпінську міську поліклініку та новий медичний центр.

Бучанська міська поліклініка працює на електрогенераторах. Пального для генераторів залишилось на добу. У місто неможливо доставити ліки та продукти.

У населених пунктах немає ні зв'язку, ні світла, ні води. Окупанти не дозволяють навіть забирати тіла загиблих, змушують людей ховатися в холодних підвалах.

Добрянський наголосив, що невідкладно необхідний безпечний зелений коридор для виходу в Ірпінь і подальшої евакуації через Київ для жителів Ірпеня, Бучі, Гостомеля, Ворзеля, Михайлівка-Рубежівки, Забуччя.

Депутат закликав міжнародну спільноту докласти зусилля для порятунку мирного населення від загибелі.

Нагадаємо, що колишній мер Ірпеня Володимир Карплюк звернувся до міжнародної спільноти задля припинення важкої гуманітарної кризи у Приіпінні та інших понищених окупантами містах поруч.

Читати "Моя Київщина" у Telegram