#

Ексмер Ірпеня Карплюк заявив про критичну ситуацію у Приірпінні

08.03.2022 18:00
Ексмер Ірпеня Карплюк заявив про критичну ситуацію у Приірпінні
Фото з місця подій

Сьогодні, 8 березня, колишній мер Ірпеня Володимир Карплюк звернувся до міжнародної спільноти задля припинення важкої гуманітарної кризи у Приіпінні та інших понищених окупантами містах поруч

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" покликанням на допис Володимира Карплюка у Facebook.

Володимир Карплюк заявив, що зараз в Ірпені та сусідніх містах і селах гуманітарна катастрофа. Міста Ворзель, Буча, Гостомель, Забуччя та Михайлівка-Рубежівка –повністю захоплені окупантами. Російські нелюди не дозволяють місцевим жителям виходити з дому та обтрілюють їхні будинки.

В усіх цих населених пунктах відсутній мобільний зв’язок, світлота водопостачання. Через пожежі у багатьох мікрорайонах довелося відключити газопостачання.

Ексмер повідомляє, що по всьому Приірпінні лежать трупи –  у підвалах та на вулицях, окупанти не дозволяють забирати тіла навіть "Червоному хресту", обстрілюють авто гуманітарної допомоги. Карплюк констатує:

Якщо коротко. Ірпінь, Буча, Гостомель, Ворзель, Михайлівка-Рубежівка, Забуччя вже є епіцентром гуманітарної катастрофи.

В усі вказані населені пункти терористи не дозволяють провозити гуманітарну допомогу:

Місцеве населення морять голодом та холодом у підвалах, тримаючи їх як заручників.

Карплюк пише, що наразі окупанти формують лінію для подальшої атаки на столицю по межі Гостомель-Буча-Ірпінь-Гореничі. Він звернувся:

Закликаю всю міжнародну спільноту докласти зусилля для порятунку мирного населення Ірпеня від загибелі.

Нагадаємо, що радник міністра внутрішніх справ Вадим Денисенко розповів, що російські окупанти тримають в заручниках 4 тисячі мирних жителів Ірпеня.

Читати "Моя Київщина" у Telegram