#

Одіозний екснардеп-утікач Онищенко планує повернутися на Батьківщину

30.11.2019 07:27
Одіозний екснардеп-утікач Онищенко планує повернутися на Батьківщину
Олександр Онищенко

Розшукуваний екснардеп-утікач, бізнесмен Олександр Онищенко заявив, що збирається повернутися до Києва 13 грудня, щоб спростувати звинувачення в шахрайстві і відмиванні грошей

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з посиланням на "Українська правда".

"Я вважаю, що пора", - сказав Олександр Онищенко.

У якості підтвердження свого наміру Онищенко відправив журналістам видання квиток в економ-класі на літак команії Ryanair, який 13 грудня вилітає з Барселони до Києва.

Бізнесмен, який залишив Україну в 2016 році, сказав, що живе в селі в Іспанії.

Онищенко заявив, що у нього є документи, які підтверджують, що він може повернутися додому, коли захоче, і показав їх редакції Kyiv Post.

Однак, в перекладі з іспанської, у документі йдеться, що він погодився здатися Києву за вказівкою іспанських і українських правоохоронців, а також Інтерполу. На даний час його немає в базі даних Інтерполу.

У серпні адвокат Онищенка попросив суд дозволити його клієнту добровільно здатися. Передача може бути узгоджена з Інтерполом, погодився адвокат, але попросив провести її без арешту Онищенка, тому що "немає ніякого ризику, що він втече".

За словами адвоката, ще однією причиною, через яку заарештовувати Онищенка немає необхідності, є те, що у нього є дружина і син, що народився в Іспанії, з якими він буде їхати.

У той же час екснардеп Сергій Лещенко у своєму телеграм-каналі припустив, що насправді Онищенко не повернеться в Україну, оскільки "ходять чутки, що він отримав посвідку на проживання в Італії на 10 років".

Також нагадаємо, що Центральна виборча комісія повторно відмовилася реєструвати Олександра Онищенка в народні депутати на дострокових виборах до Верховної Ради.

Читати "Моя Київщина" у Telegram
Теги: