#

Офіційна делегація з Білої Церкви відвідала Німеччину

20.11.2023 09:50
Офіційна делегація з Білої Церкви відвідала Німеччину
Фото з місця події

Делегація з Білої Церкви, яку очолив міський голова Геннадій Дикий, здійснила робочий візит до німецьких міст Брауншвейга та Люнебурга

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" із покликанням на сайт Білоцерківської міської ради. 

10 листопада в місті Люнебург делегація насамперед відвідала підприємства, які допомагають Білоцерківській громаді у подоланні наслідків повномасштабного вторгнення. Делегація з Білої Церкви була запрошена на масштабний захід для підприємців "Lunale 2023", на якому міський голова Геннадій Дикий презентував Білоцерківську громаду перед найкращими підприємцями Нижньої Саксонії. 

Завітавши до міста-побратима Брауншвейгу, 12-13 листопада делегація зустрілася з представниками  місцевої Торгово-промислової палати і відвідала приміщення асоціації "Вільна Україна", який об’єднує українців цього міста. 

У рамках візиту, на запрошення партнерів, 14-15 листопада делегація взяла участь у роботі німецько-української конференції муніципальних партнерств у місті Лейпциг. Конференція проходила під патронатом Президента Німеччини Франка-Вальтера Штайнмайера, який виступив на конференції з вітальним виступом. До обговорення співпраці онлайн долучився і Президент України Володимир Зеленський. Основною темою конференції стали дружні відносини між органами місцевого самоврядування Німеччини та України та їхня роль у повоєнному відновленні нашої держави. Учасниками заходу були мери та представники муніципалітетів обох країн. 

Нагадаємо, що міжнародна неурядова організація IREX в Україні оголосила грантовий конкурс проєктів, спрямованих на покращення процесу інтеграції переселенців, серед учасників якого виявилися дві громади Київщини.

Читати "Моя Київщина" у Telegram