#

Олена Зеленська та Міністр охорони здоров'я відвідали презентацію курсу для реабілітологів у Білій Церкві (ФОТО)

20.04.2023 10:40
Олена Зеленська та Міністр охорони здоров'я відвідали презентацію курсу для реабілітологів у Білій Церкві (ФОТО)
Фото з місця подій

Учора, 19 квітня, у Білу Церкву на презентацію курсу для реабілітологів приїхала Олена Зеленська, Міністр охорони здоров'я Віктор Ляшко та радниця-уповноваженою Президента з питань безбар’єрності Тетяна Ломакіна

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" із покликанням на допис міністра охорони здоров'я Віктора Ляшка.

Делегація відвідали Білоцерківську міську лікарню №2 на Київщині. Там відбувалася презентація освітнього курсу "Базові засади застосування МКФ" для мультидисциплінарних реабілітаційних команд. Він доступний на навчальній платформі “Академія НСЗУ”. Наразі вже понад 1200 фахівців почали навчання. 

Цей проект втілюється в межах ініціативи першої леді Олени Зеленської в рамках Стратегії створення безбар’єрного простору в Україні —  впровадження МКФ і розбудови ефективної системи реабілітації в Україні. Ініціативу також підтримали партнери зі Швейцарії та Європейського Союзу.

Уже найближчим часом фахівці у всіх закладах охорони здоров’я, які надають послуги реабілітації за державний кошт, почнуть користуватися новою електронною системою оцінки та планування реабілітаційної допомоги на принципах Міжнародної класифікації функціонування, обмежень життєдіяльності та здоровʼя (МКФ). Завдання курсу — навчити спеціалістів коректно користуватися МКФ. 

Фахівці вноситимуть всю медичну інформацію в електронну систему. На її основі буде формуватись індивідуальний реабілітаційний план пацієнта, профіль його функціонування.  Тобто більше не буде необхідності шукати, збирати та роками зберігати численні довідки. Це у свою чергу спростить процес призначення пенсій, соціальних виплат та здійснення інших заходів соціальної підтримки без додаткового бюрократичного навантаження.

Нагадаємо, що у Київській обласній лікарні активно облаштовують реабілітаційний центр.

На зображенні може бути: 6 людей та лікарня

На зображенні може бути: 8 людей та лікарня

На зображенні може бути: 12 людей та лікарня

Читати "Моя Київщина" у Facebook