#

Олігарх Хмельницький продає білоцерківський завод "Biofarma"

02.12.2019 13:00
Олігарх Хмельницький продає білоцерківський завод "Biofarma"
Фото з мережі Інтернет

Німецька фармакологічна група "Stada" купує потужності українського виробника "Biofarma" у Білій Церкві

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з посиланням на "Інтерфакс-Україна".

Очікується, що операція буде завершена в грудні 2019 року. У "Stada" підкреслили, що це одна з найбільших інвестицій групи в український фармацевтичний сектор. Керувати українським бізнесом фармакологічної компанії буде новопризначений гендиректор Борис Лабенський.

"Ми бачимо великий потенціал на українському ринку. Завдяки цьому придбанню ми станемо важливим гравцем на українському фармринку з сильною локальною виробничою присутністю", -  заявив гендиректор "Stada" Пітер Гольдшмідт.

Керуючий партнер "Biofarma" Костянтин Єфименко підкреслив, що разом Василем Хмельницьким і фінансовими інвесторами зосередиться на розвитку бізнесу компанії з переробки плазми крові.

У групу компаній "Biofarma" входять ТОВ "Біофарма-інвест", ТОВ "Біофарма плазма інвест", ТОВ "Біофарма плазма", ТОВ "ФЗ Біофарма". Компанія щорічно випускає близько 200 тис упаковок препаратів.

Також нагадаємо, що 20 вересня, у Білій Церкві відбулося відкриття інноваційного біотехнологічного заводу "Біофарма".

Довідково:

Борис Лабенський 30 липня 2019 року очолив "СТАДА-Україна". Він підпорядковується віце-президенту "STADA", який відповідає за південно-східні та східно-європейські ринки.

Лабенський має вищу економічну освіту та майже 30-річний досвід роботи. Раніше він працював генеральним директором компанії "Sandoz" та президентом групи компаній "Novartis" в Україні. На фармацевтичному ринку він також займав керівні посади в компаніях "Johnson & Johnson" та "GlaxoSmithKline".

Читати "Моя Київщина" у Telegram
Теги: