#

Олігарх Жеваго з власної ініціативи залишив посаду гендиректора Ferrexpo

28.10.2019 12:21
Олігарх Жеваго з власної ініціативи залишив посаду гендиректора Ferrexpo
Костянтин Жеваго

Власник білоцерківського заводу "Росава" Костянтин Жеваго з власної ініціативи залишив посаду генерального директора компанії Ferrexpo, щоб зосередитися на вирішенні певних питань в Україні

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з посиланням на "Економічна Правда".

"Костянтин Жеваго поінформував раду директорів Ferrexpo про своє рішення тимчасово відсторонитися від посади головного виконавчого директора групи, щоб зосередитися на вирішенні певних питань в Україні, що стосуються одного з підприємств, якими він володів до 2015 року", - йдеться у заяві Ferrexpo.

Зазначається, що рада директорів доручила виконання обов'язків гендиректора фіндиректору Крісу Мо, який візьме на себе всі виконавчі обов'язки Жеваго на додаток до його фінансових обов'язків.

Водночас Жеваго, будучи великим акціонером компанії, залишиться в раді директорів як незалежний, невиконавчий директор.

Ці зміни набудуть чинності невідкладно і до подальшого повідомлення.

"Рада директорів, включно з паном Жеваго, вважає, що ця тимчасова зміна керівництва потрібна і в інтересах усіх акціонерів, щоб пан Жеваго міг зосередитися на поточних справах в Україні, не впливаючи на діяльність компанії. Пан Жеваго, як і раніше, має повну підтримку ради", - заявив голова ради директорів компанії Стів Лукас.

Варто нагадати, що 11 жовтня Костянтину Жеваго детективи Національного антикорупційного бюро за погодження антикорупційних прокурорів повідомили про підозру у внесенні недостовірних відомостей до декларації.

Читати "Моя Київщина" у Facebook
Теги: