#

Олігарх Хмельницький отримав 125 млн грн на препарати, які начебто лікують людей від COVID-19

12.01.2021 08:20
Олігарх Хмельницький отримав 125 млн грн на препарати, які начебто лікують людей від COVID-19
Василь Хмельницький

Стало відомо, що з дозволу Міністерства охорони здоров'я препарати "Біовен" та "Актемра", які виробляє "Біофарма", використовують для лікування коронавірусу в людей

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з посиланням на "Fakeoff".

З дозволу Міністерства охорони здоров'я по всім лікарням країни як лікувальний і профілактичний засіб від COVID-19 тестують препарат "Біовен" (імуноглобулін), випуск якого Хмельницький "замутив" з Наталією Яресько на "Біофармі" ще 8 років тому, - говориться у повідомленні.

Далі розповідається, що жінка дала на запуск виробництва 7 млн дол США, але нічого з цього не вийшло. Препарат виходив дуже дорогим, і тому вони на деякий час припинили свою співпрацю, проте Хмельницький мав борг перед Яресько.

І ось історія отримала продовження. "Біовен" і другий препарат Хмельницького "Актемра" МОЗ включив до протоколу лікування COVID-19. Якщо купувати за свої гроші, то на курс треба близько 70 тис грн. Тому на них виділено державне фінансування 125 млн грн, - зазначається в джерелі.

Своєю чергою постачальники імпортних ліків обурилися та  організували лист від директора європейського бюро ВООЗ Ганса Клюге, де зауважили, що не варто витрачати кошти на непотрібні ліки.

У відповідь Хмельницький підтягнув своїх людей в Офісі Президента (це заступник голови ОП Юлія Соколовська, радник Андрія Єрмака від Ліги фармацевтів Михайло Пасічник, який лобіює "вакцину від Фаворова"), а також ексміністр охорони здоров'я Олег Мусій, робить ставку на Пасічника. Володимиру Зеленському пояснили, що це все генна інженерія, а  "хай" підняли "супрунята", - говориться в кінці.

Нагадаємо, що 14 листопада президент фармацевтичної компанії "Біофарма" Костянтин Єфименко повідомив, що клінічні випробування нового препарату "Біовен" для боротьби із коронавірусом завершилися.

Читати "Моя Київщина" у Facebook
Теги: