#

Олігарха Костянтина Жеваго затримали у Куршевелі, – ДБР

28.12.2022 14:30
Олігарха Костянтина Жеваго затримали у Куршевелі, – ДБР
Костянтин Жеваго

Учора, 27 грудня, за запитом Державного бюро розслідувань на елітному гірськолижному курорті Куршевель у французьких Альпах затримали українського бізнесмена і колишнього народного депутата Костянтина Жеваго

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з покликанням на пресслужбу ДБР.

Слідчі ДБР підготували клопотання про взяття під варту до одержання вимоги про видачу (екстрадицію) екснардепа до 38 країн. Кілька місяців тривала тісна взаємодія з правоохоронцями різних країн, у тому числі органами юстиції, жандармерії та поліції Франції.

У підсумку, акціонера банку АТ "Банк «Фінанси та Кредит" та колишнього власника власника білоцерківського заводу "Росава" Костянтина Жеваго в одному з готелів Куршевелю затримали представники кримінальної поліції Французької Республіки.

Також читайте: Олігарх Жеваго бореться за повернення контролю над активами у Білій Церкві.

Зазначається, що після намагань оскаржити правомірність затримання, фігурант погодився піти разом з представниками компетентних органів Франції.

Сьогодні, 28 грудня, заплановано обрання екстрадиційного арешту Жеваго у суді міста Шамбері. На цей час готується необхідний пакет документів для екстрадиції олігарха з Франції в Україну.

У ДБР нагадують, що у межах розслідування кримінального провадження Костянтину Жеваго було повідомлено про підозру у вчиненні кримінальних правопорушень передбачених ч. 3 ст. 27, ч. 5 ст. 191, ч. 3 ст. 209 КК України, також підозри повідомлені низці топменеджерів банку. Вони організували механізм розтрати 113 млн доларів США фінансової установи, чим завдали шкоди інтересам держави та вкладників банку.

Наразі накладено арешт на майно підозрюваного, а також пов’язаних з ним юридичних осіб. Зокрема, акції його підприємств на сотні мільйонів гривень корпоративні права товариств, 26 об’єктів нерухомості. Також, накладено арешт на майно інших юридичних осіб, які пов’язані з Жеваго. Серед іншого, це 14 майнових комплексів, 21 частина майнових комплексів, 30 нежитлових приміщень, 10 квартир.

Читати "Моя Київщина" у Facebook