#

Операція "Пішохідний перехід": як порушують ПДР мешканці Київщини (ВІДЕО)

23.07.2021 13:30
Операція "Пішохідний перехід": як порушують ПДР мешканці Київщини (ВІДЕО)
Фото з мережі Інтернет

Знімальна група журналістів "Моя Київщина" вирішила з’ясувати на прикладі міста Вишневого, як порушуються ПДР водіями та пішоходами

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина".

На дорогах України протягом року гине майже дві тисячі пішоходів. Основною причиною трагедій є порушення Правил Дорожнього Руху як водіями так і пішоходами. Який стан справ з порушенням ПДР на Київщині наша знімальна група вирішила з’ясувати на прикладі міста Вишневого, що неподалік від столиці. Операцію "пішохідний перехід" провели разом із співробітниками місцевого відділку поліції, вирушивши на найжвавішу вулицю міста.

Побачивши патрульний автомобіль, водії чемно пропускають пішоходів, проте трапляються й такі, що ігнорують правила. Співробітники поліції проводять з ними профілактичну бесіду та попереджають про необхідність неухильного виконання ПДР. Щодо пішоходів, то не дивлячись на присутність працівників поліції, деякі переходять дорогу не у встановленому місці, а там де "зручно".

З такими громадянами проводять бесіду, пояснюючи неприпустимість та небезпечність такої поведінки на дорогах. Не краща картина і у спальних районах. Тут мешканці часто-густо взагалі ігнорують ПДР і переходять дорогу там, де їм заманеться. Полісмени пояснюють порушникам, що пішохід також несе відповідальність за порушення ПДР, та складають відповідний адмінпротокол.

Сума штрафу за таке правопорушення складає від 51 до 90 гривень, але це не стає перепоною для порушників. І ця проблема, кажуть працівники поліції є комплексною, адже на ситуацію впливає як недисциплінованість водіїв і пішоходів, так і зменшення пропускної здатності автодоріг, внаслідок збільшення автомобілізації населення. Не останню роль відіграє і відсутність паркомісць. Автомобілі паркують на проїжджій частині, що обмежує видимість на пішохідних переходах як водіям, так і пішоходам, що унеможливлює останнім переконатися в безпеці, а водію – вчасно виявити пішохода та зупинитись.

Нагадаємо, що у вівторок 20 липня на трасі Київ–Чоп у селі Дубина, що неподалік міста Сколе на Львівщині, сталася смертельна ДТП за участі автомобілів Opel Vectra та Mazda 6, якою керував 34-річний мешканець Броварів.


Читати "Моя Київщина" у Facebook
Теги: