#

Оперу CHORNOBYLDORF можна буде побачити у Києві

27.11.2023 10:30
Оперу CHORNOBYLDORF можна буде побачити у Києві
Фото з місця події

28 листопада в Київському національному театрі оперети пройде показ археологічної опери CHORNOBYLDORF українських композиторів Іллі Разумейка та Романа Григоріва

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" із покликанням на LB.ua

Опера складається з семи новел, які розповідають про нащадків людства, що пережили серію катастроф і опиняються у постсуспільстві, у світі після смерті капіталізму та філософії. Мандруючи поміж руїнами атомних станцій, закинутих церков, театрів і галерей, вони намагаються відтворити втрачену цивілізацію за допомогою археологічних перформансів-ритуалів. 

Роман Григорів, один з авторів, розповідає:

Коли ми працювали над цією оперою в 2020 році, то думали про далеке-далеке майбутнє. Зараз, після подій повномасштабного вторгнення, загрози українським АЕС від російських військ, після катастрофи в Каховці це майбутнє виявилося набагато ближчим.

Музична складова CHORNOBYLDORF включає в себе фольклорний матеріал Дніпро-Дунайського басейну (від Полісся до Адріатичного узбережжя), мікротональну музику, музичні цитати композиторів класично-романтичної епохи. Лібретто до опери написав поет Юрій Іздрик, використовуючи тексти Публія Овідія Назона та Івана Котляревського. Крім перформативної та музичної складової, у постановці задіяні відео, зняті під час експедицій команди Opera Aperta. Костюми для постановки розробила художниця-модельєрка Катерина Маркуш, над дизайном музичних інструментів працював художник Євген Баль, хореографію поставила танцівниця та режисерка Христина Слободянюк, лайв-електроніку створив медіа артист Георгій Потопальський.

Нагадаємо, що 20 листопада у місті Бровари почала діяти фотовиставка "Мальовнича Німеччина" фотохудожника Отмара Візеннегера з міста Ерланген (ФРН).

Читати "Моя Київщина" у Facebook